Eva Blaho, Adv Dip Nut & Adv Dip WHM

Záujem o zdravú stravu sa u nej prehĺbil už počas štúdia na Hotelovej akadémii v Čadci, kde získala teoretické a praktické skúsenosti ohľadom technológie postupov a prípravy jedál. Po rozhodnutí venovať sa tejto téme intenzívnejšie a so zámerom dosiahnuť čo najkvalitnejšie vzdelanie, si vybrala štúdium na prestížnej škole prírodnej medicíny ACNT Australasian College of Natural Therapies, v Austrálii. Trojročné štúdium so špecializáciou na zdravú výživu a fytoterapiu („Clinical Nutrition & Western Herbal Medicine“) úspešne ukončila v roku 2011.

Počas štúdia pracovala na fakultnej klinike, ako aj konzultantka v oblasti fytoterapie a stravovania v špecializovaných predajniach so zdravou výživou. Bola to výborná príležitosť, počas ktorej sa naučila aplikovať teoretické poznatky pod dohľadom skúsených pedagógov priamo do praxe.

Po návrate na Slovensko si rozbehla vlastnú konzultačnú prax zameranú na poradenstvo v oblasti zdravého stravovania. Jej cieľom je šíriť ideu zdravej výživy a šťastného života práve tu, kde je doma.

V rokoch 2014-2017 pôsobila na 1. klinike celostnej medicíny na Slovensku – Medante ako nutričný poradca pre širokú škálu klientov s rôznymi zdravotnými problémami.

Do jej pracovného portfólia patrí aj spolupráca s občianskym združením Jem iné, FoodKut, Food 2.0, ktoré šíria ideu moderného stravovania a zabezpečujú zdravú stravu pre deti aj dospelých.

Venuje sa aj publikačnej a vzdelávacej činnosti vo forme písania kníh, článkov, workshopov a rôznych prednášok. Spolu s MUDr. Petrom Minárikom, PhD. a ďalšími lekármi špecialistami spolupracovala na sérií kníh „Diéta pri ochoreniach …“ 

Napriek tomu, že je momentálne na materskej dovolenke, stále aktívne pracuje a prehlbuje si vedomosti hlavne v oblasti funkčnej medicíny.

Viac informácii nájdete na www.evablaho.sk 

ZUZANA STANČÍKOVÁ, Dipl. NT, mBANT, mCNHC, Nutričný Terapeut

Dipl. NT – Diplomovaný Nutričný Terapeut
mBANT – člen Britskej Associácie Nutričných Terapeutov
mCNHC – člen Complementary and Natural Healthcare Council (člen Rady Doplnkovej a Prírodnej Zdravotnej Starostľivosti)

Som Diplomovaný Nutričný Terapeut. Mám za sebou 3 ročné štúdium na jednej z najprestížnejších škôl Nutričnej Terapie v Anglicku CNM LONDON( College of Naturopathic Medicine). Po skončení štúdia som si otvorila súkromnú poradňu v Londýne, kde som pôsobila 2 roky a momentálne pracujem aj na Slovensku. Konzultácia so mnou je možná online prostredníctvom virtuálnej konzultačnej miestnosti (Skype, Zoom) ale aj telefonicky.
Osobná konzultácia momentálne nie je dostupná. Ak máš záujem dozvedieť sa viac o tom, ako Ti môžem pomôcť, využi nezáväznú 20 minútovú KONZULTÁCIU ZDARMA. Zarezervovať si ju môžeš na susannah2709@gmail.com

Nutričná terapia je aplikácia vedy o výžive pri podpore zdravia, špičkových výkonov a individuálnej starostlivosti. Nutriční terapeuti používajú širokú škálu nástrojov na hodnotenie a identifikáciu potenciálnych nerovnováh vo výžive a na pochopenie toho, ako môžu prispieť k prejavom a zdravotným problémom jednotlivca. Tento prístup im umožňuje pracovať s jednotlivcami na riešení výživovej rovnováhy a pomôcť telu pri udržiavaní zdravia. Výživová terapia je dôležitá pre jednotlivcov s chronickými stavmi, ako aj pre tých, ktorí hľadajú podporu na zlepšenie svojho zdravia a pohody.

Konzultácia o výžive zahŕňa zostavenie podrobného obrazu o vašom životnom štýle, stravovacích návykoch, anamnéze a akýchkoľvek ďalších obavách o vaše zdravie.
Odborník hodnotí individuálne potreby a na vývoj osobnej, bezpečnej a účinnej výživy využíva rozsiahlu vedeckú základňu pre výživovú vedu.

Špecializujem sa na:

  • výživa detí / dospelých /starých ľudí
  • potravinové alergie / intolerancie (na lepok, laktózu, fruktózu, celiakia, histamínova intolerancia)
  • zdravie čriev / tráviaceho traktu (candida, SIBO, syndróm dráždivého čreva, zápalové ochorenia čriev ako sú ulcerózna kolitída a Crohnova choroba)
  • výživa detí / dospelých
  • imunitné zdravie (podpora imunity, astma, senná nádcha, infekcie, autoimunitné stavy)
  • zdravie srdca a ciev (vysoký/nízky krvný tlak, vysoký/nízky cholesterol)
  • hormonálne zdravie ( nerovnováha štítnej žľazy, cysty, predmenstruačný syndróm, menopauza)
  • plodnosť, tehotenstvo, popôrodná výživa
  • kožné ochorenia (akné, ekzémy, psoriáza, ružovka, starnutie)
  • optimálna hladina energie
  • emocionálna a psychická pohoda (zvládanie stresu, úzkosť, depresia)
  • zdravie pohybového aparátu (osteoartritída, osteoporóza)

Moja Facebooková stránka
Môj Instagram profil